Als voedingscoach gids ik je om JE doel ook écht te bereiken

Misschien vind je het wel lastig om gezond te eten. Misschien eet je veel te veel of eet je te vaak junkfood. Of wie weet denk je erover om veganistisch (plantaardig) te gaan eten en heb je geen idee hoe daarmee te starten. Gezonde voeding heeft een directe impact op je lichaam en geest.

 
Sticker1_Groen_Transparante achtergrond.png
 

“Tussen hoe je je voelt en wat je eet zit een directe link”

Over wat voeding met ons en ons lichaam doet, leer je zelden iets. Niet van je ouders en zelfs niet van je dokter. De media verspreiden bovendien heel wat tegenstrijdige berichten. En dan is er nog ons drukke leven dat ons naar fast food doet grijpen want het is makkelijk, goedkoop en lekker. De marketingmachine doet je kopen met alles wat helpt om je te verleiden: goed gekruid, vet, suiker, bewaarmiddelen, kleur, geur … En jij bezwijkt ... zelfs al heb je geen honger. Het resultaat: je zit niet lekker in je vel, vaak zonder dat je precies weet waarom.

LR Steve-131.jpg

MIJN ROL als voedingscoach

We werken intensief samen om je eigen potentieel -wat er eigenlijk al is, meestal onbewust- aan te spreken en je doelen te bereiken. Bekijk mij als je gids. Mijn rol is om je te motiveren en samen, als gelijken, op zoek te gaan, te onderzoeken en doelen te concretiseren. We werken stap voor stap, zonder haast maar wél doelgericht. We evalueren geregeld en bepalen dan ook tussenstappen om je vooruitgang te kunnen opvolgen.

Sticker2_Geel_Transparante achtergrond.png

Wat ik niet doe:

  • Therapie: belemmeringen opsporen in het kader van een psychische problematiek geworteld in het verleden

  • Mentoring: als expert mijn visie en opinie meegeven - het gaat niet om mij, wél om jou

  • Consulting: professioneel advies geven rond je doelen - jij weet zélf het beste wat je wilt bereiken

 

Wat doe ik anders dan een dokter of psycholoog?

Als geschoolde experts zullen een dokter en/of een psycholoog je passend behandelen volgens hun opleiding. De kans is dus groot dat ze je niet zullen helpen in het duurzaam veranderen van je eetgewoonten. Ze zijn namelijk opgeleid om symptomen aan te pakken. Het is niet hun vakgebied om je te begeleiden bij je dagdagelijkse eetpatroon en zo je ‘zijn’ in positieve zin te veranderen.

Waarom veranderen best lastig is

Alvorens we een nieuwe gewoonte toepassen, gaan we altijd door een aantal fases. Wil je ‘Je Bent Wat Je Eet’ in de praktijk brengen, vormt die omschakeling een behoorlijke uitdaging. Dat is absoluut normaal! Het is juist mijn rol als voedingscoach om je bij te staan op deze ontdekkingstocht zodat je de uitdagingen niet in je eentje hoeft aan te pakken.

 

Doorbreek je oude patronen

LR Steve-76.jpg
JeBentWatJeEet-4fasenBekwaam.jpg

Als kind neem je onbewust de gewoontes van je ouders over: je eet dus vandaag mogelijk op dezelfde manier en hetzelfde als zij. Dat betekent dat als er vlees op het menu stond, jij nu misschien ook een vleeseter bent. En hetzelfde geldt voor zuivelproducten. Heb je jezelf nog nooit afgevraagd waarom je vlees en zuivel eet? Het zou best kunnen dat je je niet lekker voelt na het drinken van melk. Het kan zelfs zijn dat je je onbewust niet goed voelt bij het eten van die steak, en toch ben je er niet bewust mee bezig omdat je al steak eet sinds je kindertijd ... Nochtans is wat je eet, van levensbelang. Gezondheid start namelijk op het cellulaire niveau: zodra je de basics daarvan begrijpt, zal je veel kritischer met voeding omgaan.

“Wat je eet is letterlijk van levensbelang”

Elke hap telt

Bewust eten, in het moment, is ongelooflijk belangrijk. Vaak doe je tijdens de maaltijden ook nog iets anders: tv kijken, telefoneren, surfen op het internet, … Op die manier kan je onmogelijk stilstaan bij wat je eet en wat er gebeurt in je lichaam. Zodra je je meer bewust bent van wat je eet en wat het met je lichaam en geest doet, kan je als persoon ook écht anders in het leven staan. Bovendien is er al genoeg wetenschappelijk bewijs dat anders eten je kwalen en zelfs chronische ziekte kan omkeren - tot zelfs volledige genezing. En toch hebben de meeste Westerlingen een ongezonde relatie met voeding en blijven chronische langdurige ziektebeelden en kanker ons dagdagelijkse leven beheersen. En dat terwijl we de sleutel in eigen handen hebben.

SQS_RYAN-HENRY_DK_0260-cropped.jpg

Bel of mail vandaag nog voor een gratis kennismakingsgesprek

  • Intakegesprek (30-45 min.) > GRATIS (via telefoon, Skype of in de praktijk in Bonheiden)

  • Coachingsessie > € 50 per uur

Tijdens het intakegesprek hoor je alle details en kan je vragen stellen. Bij ‘Je Bent Wat Je Eet’ is het belangrijk dat iedereen aanspraak kan maken op begeleiding. Mocht je inkomen in de weg staan om deze stap te zetten, bespreek dit dan gerust met mij: ik werk graag een win-win uit.