Maak van gezondheid je #1 prioriteit

Je levensstijl heeft een enorme impact op hoe gezond jij ouder wordt. Eigenlijk weten we dat allemaal wel. Met onze ongezonde gewoonten ontwikkelen we namelijk langzaamaan chronische, lifestylegebonden aandoeningen. En dat is het lastige: net omdat dit proces zo traag gaat, hebben we het niet door en is het dus vaak een pittige uitdaging om onszelf te motiveren tot een gezonder leven. Met een Gezondheidscoach aan je zijde wordt dat plots een heel ander verhaal.

Bereik je persoonlijke doel wél via Gezondheidscoaching

Je kan op mij rekenen als Gezondheidscoach: als partner van het VVGC, de Vlaamse Vereniging van Gezondheidscoaches, sta ik garant voor een professionele en deskundige omkadering. Ik bied je een uniforme, holistische en wetenschappelijk onderbouwde aanpak aan zodat je jouw levensstijlverandering met succes kan doorzetten.

Deze aanpak is gericht op 

  • je gezondheid bevorderen

  • chronische aandoeningen gerelateerd aan een ongezonde levensstijl voorkomen of managen

Door theoretische kennis te koppelen aan effectcoaching -hiervoor ben ik als gecertificeerde coach opgeleid- krijg je de perfecte mix om je levensstijl aan te passen: duurzaam en passend bij jouw specifieke situatie. Dit is dus een heel andere aanpak dan bijvoorbeeld een dieet volgen. Dat levert misschien op korte termijn wel iets op, maar zodra je stopt, is de kans groot dat je in je oude patroon vervalt.

Wat kan ik als gezondheidscoach concreet voor jou doen?

Iedereen is anders, iedereen heeft andere behoeften. Toch geef ik hieronder graag een paar concrete mogelijkheden.

Verlies 10 kg in 3 maanden

Bij de start van dit traject gaan we na wat je eetgewoonten zijn vandaag en wat dit nutritioneel betekent voor je lichaam. We zetten kleine stapjes daar waar een verandering nodig blijkt. Nogmaals: dit is geen dieet! Het doel is om de ‘wijzigingen’ voor een lange tijd of zelfs permanent aan te nemen. Daarom gebeurt het doordacht en nooit drastisch. In dit proces speelt je persoonlijkheid een belangrijke rol: die stuurt je drijfveren en onbewuste patronen aan. Je Enneagram-profiel vooraf bepalen met een gevalideerde methode, bespaart ons veel tijd omdat we zo in één oogopslag kunnen zien waar we bepaalde hindernissen mogen verwachten. 

Omdat dagelijks bewegen essentieel is, leer ik je simpele oefeningen die je ondersteunen tijdens je traject. Dat kan gaan over stretchen, yoga, ademhaling, meditatie, … mijn expertiserugzak zit bomvol variatie om iets te vinden wat jou aanspreekt. Belangrijk is dat je beweegt op een manier die je graag doet en omdat je het zélf wilt. Af en toe doen we ook een wandelcoaching: ineens twee vliegen in één klap!

Optimaliseer je energieniveau in 6 weken

In coronatijd is bij velen van ons het energiepeil gezakt om verschillende redenen. Misschien ben je ook gevaccineerd, en je lichaam is dan hard aan de slag gegaan om die impact te verwerken. Of misschien ben je ziek geweest, en voel je je algemeen minder energiek of ben je snel moe. Wat de oorzaak ook is van je lage energiepeil: dit traject is voor jou.

Op zich is de vraag ‘Wat geeft jou energie?’ al bijzonder interessant. Want naast gezonde voeding en voldoende beweging is ook wat er zich afspeelt ‘tussen je oren’ van groot belang. Moet je immuunsysteem dan daar bovenop nog extra werk verrichten, dan kan de optelsom ernstige gevolgen geven.

Ook hier kan de analyse van je persoonlijkheid (Enneagram) ons meer inzicht geven in wie jij bent, hoe jij in het leven staat en hoe je je lichaam hierop reageert. We zien meteen wat de aandachtspunten zijn en hoe we dat efficiënt kunnen aanpakken.

Wat initieel een energielek was, buigen we op korte tijd om tot een bron van energie! Dit traject is dan ook intensiever en vraagt kortere opeenvolgende sessies. Intensieve coaching, ademhalingsoefeningen en simpele vormen van meditatie worden je kompanen om je terug energiek te voelen.

Stoppen met roken of andere verslavingen

Uit een gezondheidsenquête van 2018 blijkt dat een op de zes Vlamingen rookt: dat is 17,5%. 13% daarvan rookt dagelijks. Dat is best veel. Stel dat je morgen stopt met roken, halveer je na een jaar je risico op hart- en vaatziekten met de helft. Na een maand zal je conditie al veel beter zijn en heb je meer energie. Dergelijke resultaten krijg je ook als je stopt met eender welke vorm van verslaving: alcohol, drugs, snoepen, ...

De vraag die je je kan stellen is: ”Hoe komt het dat ik rook?” of “Wat maakt dat ik die sigaret automatisch opsteek?” Initieel komen er waarschijnlijk oppervlakkige antwoorden. Begeleid door mij als coach kom je tot diepere inzichten in andere oorzaken … want die zijn er altijd. 

Zodra je je daar bewust van wordt, kan je échte stappen zetten in de goede richting. En net daarom is werken aan je gezondheid via coaching zo ideaal.

Het is erg lastig om een termijn te kleven op het stoppen met een verslaving. Nogmaals: we zijn allemaal anders. Soms kan iemand de switch snel maken en behouden, anderen hervallen en hebben nood aan ‘booster’-sessies om hun focus terug te vinden. Het is jouw traject, jouw tijd en dus begeleid ik je op jouw tempo.

Steve Dewindt

Motivator


Een vraag? Advies nodig? Vrijblijvend afstemmen?
 

Mail naar steve@jebentwatjeeet.be, bel of whatsapp 0032 487 42 76 72 voor je gratis intakegesprek

Vorige
Vorige

Podcast: Content & Gelukkig

Volgende
Volgende

Hoe de 80-20 regel -het ‘Pareto-principe’- je leven verandert