Van Coach tot Motivator

Jaren geleden zat ik in zak en as: een verschrikkelijke (v)echtscheiding, terugkomen uit het buitenland, financiële uitdagingen, alles kwijt, … het zag er gloomy uit. Door mezelf beter te leren kennen en me te verdiepen in het menselijke gedrag, kwam er voor mij langzaam maar zeker een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Ik kreeg er een mooie nieuwe relatie bovenop en langzaam maar zeker voelde ik me terug mens worden.

Een van de stappen die ik zette was het aangaan van een professionele gecertificeerde coaching-opleiding. Na het volbrengen ervan -en nog vele extra opleidingen verder- dacht ik: “Ik word coach en wil mensen begeleiden op de manier dat mij aangeleerd is”.

Ik raakte snel teleurgesteld: op de term ‘coach’ rust nog steeds een taboe -iedereen noemt zich ‘coach’ tegenwoordig en wat het beroep echt inhoudt daar is geen 100% eensgezindheid over. En vooral: het voelde niet juist. In plaats van er te zitten over sobben ging ik door met wat ik altijd heb gedaan: sales! 

Intussen was voeding en gezondheid een echte passie geworden en als plantbased-eter vond en vind ik het belangrijk om mijn ervaringen te delen. Ik zocht dus een goed product en daar zette ik mee mijn schouders onder. Ruim vijf jaar later zitten we al een vijftal producten verder … want het is gewoon té plezant!

Ik dacht bij mezelf ‘Weet je wat, laat het coachen maar even voor wat het is’ en ik voelde dat ik eerst zelf de bekomen inzichten wilde integreren in mijn persoonlijke leven alvorens te gaan verkondigen hoe anderen het ‘zouden moeten doen’. Desalniettemin bleven boeken, cursussen en opleidingen rond persoonlijke ontwikkeling, mentaal welzijn, het brein enzovoort mij boeien. Niet leren is stilstaan … toch?

Vandaag zie ik alles weer helder en wil ik de gaven die ik heb door mijn persoonlijkheid en levenservaring in te zetten als MOTIVATOR.

Binnenkort staan er 54 jaren op de teller, ik heb geleefd en gewerkt op twee continenten, heb drie prachtige kinderen, ben altijd ondernemer geweest en een verscheidenheid aan jobs, producten en uitdagingen aangegaan. En vooral: ik ben 100% gezond, zit vol levenskracht en ik weet hoe te LEVEN!

Niemand kan leven zonder een belangrijke motivator: dus, wat is jouw volgende stap?

Steve Dewindt

Motivator

Vorige
Vorige

Plant-Based Startups: de ‘niet altijd makkelijke’ Revolutie in de Voedingswereld

Volgende
Volgende

The Kybalion